Konopné fašírky z mladého patizóna

Chutná a zdravá rýchlovka stvorená na obed či večeru. 

Konopné fašírky z mladého patizóna
Zdroj: Henrieta Peškovičová
5. SEP 2019

Suroviny:

  • 200 g namočených lúpaných konopných semiačok
  • 300 g najemno nastrúhaného mladého patizóna
  • 5 PL hladkej kukuričnej múky
  • 1 PL chia semiačok
  • 4 PL roztlačeného cesnaku
  • 2 PL mletého ľanu
  • petržlenová vňať
  • papier na pečenie
  • ligurček
  • saturejka
  • čierne korenie
  • soľ
  • tymian

Postup:

Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 250 stupňov Celzia, pred pečením stiahneme na 200 stupňov. Všetky bylinky nasekáme nadrobno. Ak máme tymian na drevnatejšej stonke, stiahneme ho z nej a použijeme iba listy. Aj petržlen sa seká bez stonky. Inak pri tepelnej úprave zhorkne. Ligurček a saturejka sa môžu nasekať celé aj so stonkami.

Do misy nadrobno nastrúhame patizón, pridáme konopné semienka, ľan a všetky ostatné ingrediencie. Premiešame a nacháme chvíľu postáť, nech ingrediencie nasiaknu chuťami. Ľan odporúčam namlieť tesne pred použitím. Inak stráca svoje esenciálne vlastnosti.

Zo zmesi vytvarujeme placky. Ak ich ideme piecť, čo je zdravšie, poukladáme ich na papier na pečenie a pečieme cca 10 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Ak sa nám nechce tvarovať placky, zmes natlačíme do vymasteného pekáča a pečieme 15 minút, pričom placky po 5 minútach skontrolujeme.

Výživové hodnoty na 1 ks fašírky: 1836 kJ/437 kcal, 21 g sacharidov, 30 g tukov, 19 g bielkovín, GL priemer na 100 g 7

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Konopné fašírky z mladého patizóna

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

TOP články

    Burza

    Pre vloženie inzerátu musíte byť prihlásený!
    Registrovať | Prihlásiť
    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 2670
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.